Gieser Wildemannen
terug naar huis vers van de pers de wildemannenbiografie giese geluiden bakken vol beelden geselecteerde teksten contact maken naar de winkel wat komt en is geweest andere fijne plekjes op het net kijk en beklad het gastenboek

DE MUZIEK
De Gieser Wildemannen (sinds herfst 2000) spelen pretpunkrock: stevig gitarig, doch immer gezellig meebrulbaar. Veel inspiratie putten zij uit zichzelf. Maar oplettende luisteraars kunnen ook vleugjes Toy Dolls, snufjes Undertones,toefjes Green Day en zelfs een mespuntje Zangeres Zonder Naam ontdekken.


DE SHOW

De Gieser Wildemannen kunnen bogen op een schat aan podiumervaring. Ze staan live garant voor een pretpunkrockshow met onberispelijke outfits voor optimale visuele publieksbevrediging en steeds een verse Miss Nederland op het podium.


DE MANNEN

@@rt: zang
Xa4: gitaar en zang
OkeSjon: gitaar
Fox8: bas
DoubleYou: drums


DE CD'S

De Gieser Wildemannen hebben in eigen beheer twee cd's het licht doen zien:

‘Leuker kunnen we het niet maken’ (2001)
‘De Puinhopen van 30 jaar Popmuziek’ (2002)

En de Gieser Wildemannen staan hun mannetje op:

'Punx.nl Pleurop Plaat' (compilatie van Nederlandse punkbands, 2003)
'DemoKabaal' (cd bij de DVD/CD 'Kabaal' van Van Katoen, 2003)

DE HOOGTEPUNTEN
Een paar hoogtepunten uit het leven der Gieser Wildemannen:

TV: TV West (interview en live-opname)
Radio: VPRO 3voor12, Radio West en Between
Finales Speel jij op Parkpop? en Mikado Awards; halve finales Grote Prijs van Zuid-Holland, Kleine Prijs van Dordt, Kaaipop, Waterproof en Vlietpopslag
Optredens in o.a. Nighttown, Bibelot, Boerderij, Het Paard, Het Kasteel, op Tofpop, Honkpop,Trailerpop, Geuzenpop, Seuterrock en het IO-Festival en samen met o.a. Face Tomorrow, Van Katoen, The Apers en Osdorp Posse.


DE REACTIES

"Een aanklacht tegen 30 jaar vaderlandse popmuziek? De Gieser Wildemannen zijn een fraai stelletje. We noteren een ferme knipoog." (OOR)
"Het nummer van Gieser Wildemannen verdient het predikaat origineel...een mooi document van de huidige, vaderlandse punkscene." (LiveXS)
"Ze plunderen vakkundig dertig jaar punkgeschiedenis ... het was één groot feest ... erg leuk!" (jury Speel jij op Parkpop?)
“Ze zijn op de valreep nog wel eventjes verantwoordelijk voor de leukste bandnaam in het Amsterdamse concertaanbod van deze maand.” (3voor12.vpro.nl)
"Oprecht gestoorde pretpunk overgoten met een theatrale saus van gekkigheden! Erg vermakelijk!" (juryrapport Kleine Prijs van Dordt)
"De Gieser Wildemannen willen er een feest van maken op het podium. De frontman zet zijn humor met groot enthousiasme in en weet de act goed op het publiek over te brengen. Daarnaast zijn er veel knipogen naar bekende krakers en meezingers." (Verslag Kaaipop 2003)
"Ongetwijfeld het meest energieke optreden van het festival komt op naam van de Gieser Wildemannen. Vooral de verkiezing van Miss Roosendaal deed het goed". (verslag Tofpop 2003)